Ciorbă de pui cu găluște
Ingrediente:
2 linguri ulei Soriol
1,5 kg carne de pui
4 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
2 rădăcini de păstârnac
un sfert de țelină
2 cepe albe
1 lingurișă piper boabe
2 ouă
140 g griș
2 lingurițe sare
pătrunjel proaspăt
Preparare:
Puneți la fiert pe foc mic circa 30 de minute carnea de pui cu o linguriță de sare, ceapa și piperul.
Curățați legumele și tăiați bucăti mari, iar morcovul tăiați rondele.
După ce au trecut 30 de minute de fiert adăugați și legumele în supă și lăsați să fiarbă încă 30 minute.
Când sunt gata scoateți legumele și carnea din supă.
Dezosați carnea, puneți morcovul într-un castron și strecurați zeama folosind o sită fină.
Într-un castron bateți cele 2 ouă, apoi adăugați grișul câte puțin.
Adăugați apoi o linguriță de sare și amestecați.
Acoperiți castronul și lăsați 10 minute până se îngroașă compoziția.
Puneți supa strecurată din nou pe foc și când începe să fiarbă puneți cu o linguriță galuștele la fiert.
Umeziți lingurița înainte în zeamă să nu se lipească de compoziție.
Lăsați găluștele să fiarbă aproximativ 10 minute și întoarceți-le din când în când.
Adăugați apoi carnea, morcovul și 2 linguri de ulei Soriol în supă.
Opriți focul și lăsați 10 minute să se hidrateze găluștele.
Deasupra presărați cu pătrunjel proaspăt tocat.