Prăjitură cu mere
Ingrediente:
PENTRU ALUAT:
500 g făină
5 g praf de copt
200 ml apă
150 ml ulei Soriol
120 g zahăr
coajă rasă de la 1 lămâie
½ linguriță esență de vanilie
PENTRU UMPLUTURĂ:
1 lingură ulei Soriol
1 kg mere
2 linguri suc lămâie
180 g zahăr
1 praf de scorțișoară
1 linguriță griș
Preparare:
Se cerne într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
În alt vas se adaugă uleiul Soriol (150 ml) cu apa și zahăr, apoi se toarnă lichidele peste făină și se adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie.
Se frământă aluatul și se împarte în două parți egale.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde aluatul.
Se rad merele, se stropesc cu suc de lămâie și se adaugă o linugră de ulei Soriol și scorțișoară, apoi se călesc timp de 2-3 minute.
Se adaugă merele calite peste aluat, apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat și se bagă la cuptor pentru aproximativ 25-30 min.
Poftă bună!